Kořenící směsi

 

ZELENINOVÁ KOŘENÍCÍ SMĚS 200 g / Kč 72,-

    Do polévek, omáček, rýže, brambor, těstovin, pohanky, luštěnin, pokrmů z masa, ryb a hub, na sójové maso apod. Nahradí sůl, zvýrazní chuť jídla.

    Pro přípravu pokrmů již není nutné přidávat kořenovou zeleninu, koření ani sůl.

 

    BYLINKOVÉ KOŘENÍ 100 g / Kč 64,-

    Do všech pokrmů zvláště studené kuchyně, do pomazánek, sýru, tvarohu, ke zjemnění vařených jídel, polévek, omáček, salátů, rýže, brambor, těstovin, na     opékané brambory nebo hranolky, nebo jen na posypání pečiva namazaného máslem. Pro všechny, kteří mají rádi výraznou, ale jemnou chuť.  Zcela             nahrazuje „běžné“ solení a zároveň doplňuje tělu zásobu jódu.

 

    TZATZIKY 100 g / Kč 64,-

    Typické koření pro přípravu řeckého okurkového salátu, dále vhodné do jakýchkoliv zeleninových salátů, šopského salátu, pomazánek tvarohových,                 jogurtových, ale také na ryby dušené, pečené či smažené.

 

    ČESNEK S MOŘSKOU SOLÍ 150 g / Kč 64,-

    Česnek se řadí k léčivým bylinám a má mimořádně příznivé účinky na lidský organismus. Působí antibakteriálně, zmírňuje projevy nachlazení a chřipky,         snižuje cukr v krvi, snižuje krevní tlak a hladinu cholesterolu v krvi, rozšiřuje cévy, odvádí toxiny z těla, posiluje srdce, podporuje trávení, zvyšuje potenci,         čistí střeva. Česnek je perlou v kuchyni i lékárničce.

    Použití

    Všude tam, kde se používá česnek, tj. pomazánky, na marinády, saláty, topinky, česnečku, na masa, špagety. Mohou jej používat i lidé citliví na čerstvý         česnek. Snižuje potřebu solit.

 

RYBA NA ZÁZVORU 70 g / Kč 49,-

Na jakoukoli rybu dušenou či pečenou, celou či porcovanou. Rybu pak již není třeba dosolovat ani jinak dochucovat. Koření má výraznější zázvorovou chuť, což dodává pokrmu na exotičnosti. Přítomnost zázvoru a oregana (dobromysl) zaručují lehkou stravitelnost i tučnějších ryb. Výborně se hodí také na dušená či pečená krůtí prsíčka nebo na „čínu“.

 

RYBA NA CITRÓNU 70 g / Kč 49,-

Pikantní, avšak vyvážená směs koření zaručuje gurmánský zážitek při úpravě jakékoliv ryby, ať už pečené či smažené. Toto koření přináší do kuchyně nový rozměr přípravy rybího masa, jež podněcuje fantazii.

 

AMERICKÉ BRAMBORY 100 g / Kč 64,-

Na opékané brambory, hranolky, krokety, brambory připravované ve slupce. Také vhodné do pomazánek nebo na jemnější druhy masa.

 

KARPATSKÝ STEAK 80 g / Kč 64,-

Směs překvapí svou výraznou a přesto lehkou chutí, která se výtečně hodí nejen na všechny druhy masa, ale také na zeleninu. Zvláště při dušení, pečení či zapékání se vůně koření dokonale rozvine v každém soustu jakéhokoliv masa, včetně sójového. Zelenině dodá směs jemnou příchuť masa, takže zeleninové rizoto se stane hitem ve vaší kuchyni. Při smažení a restování dodejte směs těsně před dokončením pokrmu.

 

STAROČESKÉ MASO 100 g / Kč 64,-                                         

Vyvážená směs vhodná na maso pečené, dušené, na řízky, do masových směsí, mletého masa, na sójové maso. Vhodné také do leča nebo zapékaných brambor. Směs podporuje lepší stravitelnost i tučnějších druhů masa.

 

GULÁŠ ERŽIKA 100 g / Kč 64,-

Příprava guláše s kořením Eržika už nemůže být snadnější. Směs obsahuje všechny přísady, které guláš potřebuje, aby získal své typické pikantní a specificky voňavé aroma a chuť. Zaručuje skvělý výsledek při přípravě, vepřového, hovězího, krůtího, sójového guláše anebo guláše z hlívy ústřičné či frankfurtské polévky.  

 

BABIČČINO KUŘE 100 g / Kč 64,-

Mírně pálivá, vyvážená směs koření a bylin, která dodá drůbežímu masu pikantnost, avšak zachová jeho jemnost. Maso již není třeba přisolovat. Směs se hodí na kuře pečené, dušené, smažené v trojobalu, na kuřecí čínu, na marinádu (smíchat s olejem a vodou), na zapékané brambory, do leča apod.

 

DRŮBEŽÍ SPECIALITY (LAHODNÉ) 100 g / Kč 64,-

    Jemná a harmonická chuť předurčuje tuto kořenící směs k širokému použití nejen při přípravě drůbežího masa, ale také zeleninových směsí, grilovaných         specialit (smíchat s olejem a vodou na marinádu), zapékaných brambor, papriky či rajčat.